zaterdag 3 november 2007

Periode 2 - Privacy Proyect

De opdracht van deze periode is al bekend. Met een statief en geen camerabeweging dat zijn de voorwaarden. Het gaat bij “Privacy Project ” over: Waar ligt voor jou de grens tussen privé en openbaar? Welke geheimen geef jij via internet, je webcam of je mobiel wel prijs, welke zeker niet? Ben je te googelen? Mogen bedrijven en de overheid alles over jou weten? Of zijn er dingen die je voor jezelf wilt houden?

We krijgen een lezing, een documentaire en verschillende bronnen over het thema. Vooral de activiteiten die mensen de laatste jaren op het gebied van Privacy hebben gedaan o.a. http://www.privacyproject.nl/ http://www.hollanddoc.nl/

Hier is trouwens veel informatie te krijgen over het thema. Ik vind het een interessant thema en vooral een lekkere puzzel. Ik ben nu bezig met de onderzoeksfase. Er is heel veel informatie op deze twee websites te vinden en bovendien zijn er veel links. Ook is er veel te lezen over eerdere projecten en acties.

Het is de bedoeling dat we eerst een standpunt innemen. We moeten eerst kijken waar staan wij nu en waar willen wij naar toe gaan. Tenminste dat heb ik begrepen. Nu ben ik zwaar aan het denken wat kan ik verder uitdiepen. Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel richtingen die ik ook interessant vind. Dat wordt best moeilijk.

Standpunt

Volgens Van Dale:
stand·punt (het ~)
1 manier waarop men iets bekijkt => mening
2 plek waar men zich bevindt om iets waar te nemen
Volgens mij:
Daar ben ik mee bezig…pfff

Geen opmerkingen: