zondag 14 oktober 2007

Bezoek aan Beeld en Geluid Experience (Werkveld onderzoek)


Zondag om 8 uur ’s ochtends neem ik de trein op het station Tilburg richting Utrecht. Daar heb ik met Jasper afgesproken. Nog met een kleine kater en met één oog half dicht ben ik in de trein gestapt. Om 9:48 namen we de trein richting Hilversum want het Mediapark is onze eindbestemming.

We hebben de opdracht om De Beeld en Geluid experience te onderzoeken. We gingen eerste naar de kassa om onze entree kaartjes te kopen, want het is helaas niet gratis. We kregen gelijk een ring waarmee we onze persoonlijke gegevens konden invullen en op die manier alle activiteiten kunnen activeren.

Beeld en Geluid is een attractie op het gebied van televisie, radio, muziek en film. Hier kan men experimenteren met allerlei media die er beschikbaar is. Je mag zelf het nieuws presenteren of een radio programma maken en daarna kan je het via internet opnieuw zien. Je kan er ook montages maken en oude tv programma’s terug kijken. Er staat een eeuw radio in het archief en bijna alle televisie uitzendingen van Nederland.

We zijn er in ieder geval heen gegaan en hebben zoveel mogelijk proberen te doen. Aan het eind hadden we een interview met een medewerker die alles heeft uitgelegd. Ik heb de camera en geluid gedaan en Jasper was de interviewer. Wij hebben nuttige informatie gekregen en vooral een goed overzicht over het Mediapark en zijn functie.

Geen opmerkingen: